In de loop van de jaren ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in wat ons drijft. Zoals nagenoeg iedereen liep (en loop) ik ook tegen klachten en problemen aan waar medisch gezien niet direct een vinger op gelegd kan worden.

Daarnaast merkte ik dat het jarenlang hoog houden van alle ballen haar tol begon te eisen. Ik heb persoonlijk ervaren dat (vage) fysieke en mentale klachten vaak een innerlijke of psychische oorzaak hebben. In ons dagelijkse drukke leven kunnen wij een enorme diversiteit aan fysieke, sociale en mentale klachten en problemen ontwikkelen. Een deel van die klachten zijn tijdelijk en verdwijnen vanzelf, maar bij een serieuze hulpvraag blijken de geboden behandelingen, zoals praten niet altijd afdoende.

Soms krijg je onderdrukkende medicijnen voorgeschreven die jou zouden moeten helpen de dag door te komen, maar structureel verandert er helemaal niets. Medicijnen zijn voornamelijk symptoomgericht. Je hebt nog steeds dezelfde klachten, gedragingen en problemen.

Met de oplossingsgerichte insteek die ik hanteer, kunnen wij de oorzaken vanuit een diepere laag zichtbaar maken. Oeverloos over je problemen vertellen hoef je bij mij niet, liever niet zelfs! Uiteraard moeten mogelijke medische oorzaken wel eerst uitgesloten worden.

In het coaching-traject maakt ik voornamelijk gebruik van twee belangrijke methodieken:

Systemisch werk

Symptomen bij mensen worden vaak veroorzaakt door dynamieken in familiesystemen, vaak op onbewust niveau. Het gaat om het hervinden van een goede balans tussen jou en je omgeving. Je wordt je bewuster van de plek die bij jou hoort met respect voor de volgorde van iedereen die bij het systeem hoort of ooit hoorde. Met systemisch werk breng je het systeem weer in evenwicht.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

NLP is een doelgerichte wetenschap die zich bezighoudt met het onderling communiceren van mensen en hoe wij met onszelf communiceren. NLP maakt je bewust van onbewuste overtuigingen en strategieën. Deze bepalen hoe en wat je doet en hoe jij je voelt. Het biedt je alternatieven waardoor je meer keuzevrijheid krijgt in het gedrag dat je wilt vertonen.

 

In life it is not where you go, it's who you travel with